Our Marriage

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 31 May 2010

Di mana kita dalam isu LL4G?


Pagi semalam, saya betul terkejut apabila membaca update twitter. 2 orang syahid dan 30 orang cedera! Allah..rupanya tentera israel laknatullah dah pecah masuk kapal. Kapal terbesar pulak tu,Mavi Marmara. Tak lama lepas tu,meningkat sehinggakan jumlah terkini,19 orang syahid dan bilangan yang tercedera meningkat.

Lepas Maghrib tadi,saya kira ceramah tergempar mengenai LL4G di Bait Izzah. Tahniah Ust Muin Abd Manan. Kupasan yang terperinci saya kira walaupun ustaz jelaskan berita-berita tersebut dikumpul dan dicantum dari pelbagai sumber. Tahniah!

Apa yang jelas, Israel kini semakin mendapat tentangan bukan sahaja dari dunia Islam(baca: yang benar2 Islam) bahkan seluruh dunia mengecam tindakan bangsat Israel. Menyerang aktivis-aktivis bantuan Gaza yang jelas belayar tanpa senjata. Misi Israel iaitu 'angin syurga' namanya telah bersiap sedia untuk menggempur kapal-kapal LL4G. Terima kasih kerana mensyahidkan mereka! Bahkan antara yang terawal syahid adalah Syeikh Raid Solah!

Cacatnya perjanjian yang dijanjikan membuktikan bahawa israel selama-lamanya tidak akan redha selagimana kita tidak mengikut mereka. Selama-lamanya kami tidak akan patuh dengan israel!

Bumi mesir juga dipersalahkan kerana sikap pemimpinnya. Anda kenal Husni Mubarak? Jika bukan kerana ilmu dan ini bumi Nabi,pasti saya akan memilih bumi lain.. Kerana dialah penduduk Palestin merana sekian lama.

Akhir sekali,sepanjang musim peperiksaan ini,jangan lupa untuk amalkan Qunut nazilah dan solat hajat. Semoga Allah memelihara dan menangkan misi LL4G ini. Masih tiada khabar berita melebihi 16 jam saya kira. Kita disini,teruskan berjuang dengan buku-buku. Mereka disana berjuang dengan nyawa!

No comments: